احتمالا برای شما هم پیشآمده که یک تصویر خوب و جذاب را مدتها پیش دانلود کرده باشید ولی به خاطر نیاورید که وب سایت منبع آن عکس کدام بوده است. در چنین شرایطی چه میکنید؟ در این مقاله ما راهی برای پیدا کردن سایت منبع عکس پیش رویتان میگذاریم، با یابش همراه باشید.
یکی از سادهترین کارهایی که میتوانید انجام دهید استفاده از”reverse image search” یعنی جستجوی معکوس عکس است، گوگل برای محقق کردن این خواستهی کاربران سرویس جدیدی را به موتور جستجوی خود اضافه کرده است. برای استفاده از این سرویس کافی است وارد سایت گوگل شده و گزینه image را انتخاب کنید. با انتخاب این گزینه وارد بخش عکس در موتور جستجوی گوگل میشویم.
همان طور که در عکس بالا مشاهده میکنید، گزینه به شکل دوربین عکاسی در داخل نوارجستجو قرار دارند. با کلیک بر روی این گزینه بخشی برای ما نمایش داده میشود که میتوانیم نوع جستجوی عکس را بر اساس نیازمان انتخاب کنیم.
در این بخش با انتخاب گزینه “Upload an image” و سپس “Browse” عکس خودمان را به داخل سرویس گوگل Upload میکنیم. با انجام این کار، سرویس گوگل با در نظر گرفتن عناصر موجود در داخل عکس، تمامی سایتها و آدرسهایی که به عکس ما مربوط میشوند را نمایش میدهد.
البته جدا از مراحل گفتهشده در بالا راه آسان تری نیز وجود دارد، کافی است پس از ورود به بخش image در موتور جستجوی گوگل عکس خود را بگیریم و به داخل نوار جستجو بیندازیم، یا در اصطلاح عمل کشیدن و رها کردن (Drag&Drop) را انجام دهیم.
غیر از موتور عکسیاب در گوگل وب سایت های دیگری هم برای این کار وجود دارند، که در زیر به برخی از مهمترین آن ها اشاره می کنیم:
۱. TinEye: نسبت به موتور گوگل با دقت بیشتری به جستجوی مرجع عکس میپردازد.
۳. WolfarAlpha (پولی)
۴. Image Raider
۵. Baidu
۷. Karma Decay
۸. RevIMG
۱۰. Macroglossa Visual Search Engine
۱۱. Imagewiki
تا آموزش بعدی بدرود…